Kasatkina haalde de helft van het kleine eindtoernooi. De Rus behaalde twee overwinningen in de groep

Kasatkina haalde de helft van het kleine eindtoernooi
Voor het eerst sinds januari 2023 won Daria twee wedstrijden van tennissers uit de top 25.

Op donderdag 26 oktober gaan de bijeenkomsten van het WTA Small Final Tournament door in Zhuhai (China). Het programma van de speeldag van vandaag werd geopend door de wedstrijd tussen het 17e racket van de wereld, de Russische tennisser Daria Kasatkina, en de vertegenwoordiger van Polen, Magda Linette, die de 23e plaats bezet.

Zhuhai 2023. Netto

Zowel Daria als Magda zijn er al in geslaagd een wedstrijd te spelen met de Roland Garros-kampioen van 2021, Barbora Krejcikova. En als het voor de Poolse vrouw een mislukking bleek te zijn – een nederlaag in twee sets met een score van 2:6, 4:6, dan bleek het voor de Rus andersom. De 26-jarige inwoner van Togliatti behaalde haar debuutoverwinning van het seizoen op de lastige Tsjechische en was in de tweede game zelfs dicht bij het vastpinnen van haar tegenstander – 7:5, 1:6, 6:1. Ondanks de overwinning op de groepsfavoriet garandeerde het 17e racket ter wereld zichzelf nog geen toegang tot de halve finales van het toernooi. Om door te gaan naar de volgende fase van het toernooi moest ze de polka verslaan. Het punt is dat een potentiële nederlaag van een binnenlandse atleet van een 31-jarige inwoner van Poznan, zelfs in drie sets, zou betekenen dat elke tennisser één overwinning zou behalen. Met een dergelijke uitkomst zou het Krejcikova zijn die een voordeel zou hebben in de totale spelverhouding, omdat ze Magda “afsloot” met een score van 2:0.

De geschiedenis van persoonlijke ontmoetingen tussen Kasatkina en Lynette is behoorlijk rijk: de tennissers hebben elkaar al vier keer ontmoet op volwassen niveau. Hun score is 2-2. De Rus won in San Jose 2021 en de Australian Open 2022, en de Poolse won de Australian Open 2018 en Cleveland 2018. Al deze wedstrijden werden op hard gespeeld.

Daria begon vol vertrouwen aan de nieuwe wedstrijd. Ze maakte onderweg een pauze, maar slaagde er niet in haar voorsprong te consolideren. De Poolse speler herwon het verloren terrein in de volgende game. Toegegeven, er was wat geluk. Op een breakpoint schoot Magda vanaf de basislijn – de bal raakte het touw en stuiterde op de helft van de tegenstander. Kasatkina schaamde zich niet voor deze omstandigheid. In het volgende spel brak ze opnieuw. En deze keer bevestigde ze het en leidde met een score van 3:1. Maar daar stopte de halvefinalist van Roland Garros 2022 niet. Daria pakte nog een opslag van haar tegenstander, wat haar slechts één punt opleverde: 4:1. De zesde game van de wedstrijd bleek de meest intense. Lynette had vier breakpoints, maar ze heeft er nooit één omgezet. Deze wedstrijd ging ook naar de Rus – 5:1. Toegegeven, toen kwam ze met problemen voor zichzelf. Eerst zette ze een setpunt niet om bij de return, waardoor ze de kans miste om het af te maken met de opslag van iemand anders, en vervolgens gaf ze haar eigen punt op om 40:15. Het 17e racket van de wereld kon de set echter nog steeds in haar voordeel voltooien. Het gebeurde in de negende game. Zo sloot Daria bij de vijfde poging de set alsnog af – 6:3 in 56 minuten.

Daria Kasatkina

De start van de volgende game was niet de meest gunstige voor Kasatkina. Ze beantwoordde haar service opnieuw met een score van 40:15 – 0:1. Al in de volgende game had de Russin drie breakpoints, maar ze realiseerde er geen enkele. Magda Linette bevestigde de break – 2:0. Maar Daria, bekend om haar vechtlust, gaf niet op. Nadat ze het spel op haar opslag had genomen, maakte ze een omgekeerde break, waardoor haar tegenstander slechts één punt kreeg: 2:2. Al in de volgende game begon Kasatkina echter weer problemen te krijgen. De binnenlandse atlete verloor 15:40 op haar opslag, maar ze pakte drie punten op rij en liet de wedstrijd achter zich – 3:2. Tegelijkertijd dacht de halve finalist van Roland Garros 2022 er niet eens aan om te vertragen en in de volgende game een pauze naar nul te maken. Ze kon haar voorsprong echter niet consolideren: op het vierde breakpunt pakte Lynette de opslag van Daria – 4:3. Maar toen behaalde Kasatkina een omgekeerde break – 5:3. De Russische vrouw kwam naar buiten om te serveren voor de wedstrijd, maar slaagde daar niet in – 5:4. Het eindigde allemaal in de volgende game. Daria accepteerde de wedstrijd en behaalde in 2 uur en 10 minuten een overwinning op Magda Linette – 6:3, 6:4.

Zo werd Kasatkina de eerste halve finalist van het kleine eindtoernooi. Een prettige bonus voor de binnenlandse atleet was het feit dat ze voor het eerst sinds januari 2023 twee wedstrijden won tegen tennissers uit de top 25. Toen zette Daria een soortgelijke prestatie neer in Adelaide. We wachten op nieuwe overwinningen van het derde racket van Rusland in Zhuhai!

Medvedev behaalde een recordoverwinning! De Rus versloeg Khachanov in 3 sets in de kwartfinales van Wenen

Mislukt debuut. Kudermetova verloor aan het begin van het kleine eindtoernooi van de Chinezen

De langverwachte herkansing. Kasatkina versloeg voor het eerst dit seizoen de lastige Tsjech in de Kleine Finale

Kasatkina vecht om de groep in Zhuhai te verlaten! Medvedev en Karatsev wachten op wedstrijden. LIVE!

Kasatkina vecht om de groep in Zhuhai te verlaten! Medvedev en Rublev wachten op wedstrijden. LIVE!

“Avangard” is opnieuw in verval, “Salavat” heeft een reeks overwinningen. KHL-daguitslagen

Columbus – Rangers. Shesterkin is de schepper van overwinningen!

15e titel als koppel! De 39-jarige Zvonareva pakte een belangrijke trofee en zal spelen op het eindtoernooi

Rublev schreeuwde, maar versloeg de Australiër Popyrin. En kwam een ​​stap dichter bij het Eindtoernooi

“Als je de tweede helft had gespeeld, had Engeland niet gescoord.” Hoe Yashin een ster werd van het Wereldteam

Galatasaray vernietigde Bayern de hele helft. Maar toen raakte Kane opgewonden

Drie Russische vrouwen hebben zich al geplaatst voor het kleine WTA Finaletoernooi. Wie zal er nog meer strijden voor deze trofee?

Kazachstan gaf bijna de helft niet toe aan Denemarken. Maar welke simpele doelpunten miste het team van Adiev!

Samsonova versloeg de overtreder Kudermetova in de kleine finale. Lyudmila is één stap verwijderd van de play-offs

Newcastle zakte van de eerste plaats in de ‘groep des doods’ van de Champions League. De Britten hadden uiteindelijk veel pech

Topintriges in de “groep des doods”, het misvuur van Atlético en het doelpunt van Haaland. 6 belangrijkste evenementen van de dag in de Champions…

Deze 7 teams verlieten de Champions League-groep na een zware mislukking. Milan zou hun voorbeeld moeten volgen

Volledige vernietiging! Kasatkina verloor met het stuur van Krejcikova in de halve finale van Zhengzhou

Kasatkina staat te popelen om de finale van Zhuhai te bereiken. Medvedev en Rublev bereiden zich voor op de Russische derby. LIVE!

Kasatkina sloeg met haar racket en faalde in de strijd om de finale. Er zitten geen Russen meer in de beugel

tech enthusiast and lifelong gamer. With a B.Tech in CSE, he combines his technical knowledge with his passion for gaming to create a unique perspective. Keith's love for gaming dates back to a time before games consoles even existed, making him a true veteran in the gaming world. From the 80s to present day, he has immersed himself in countless virtual adventures. As an Xbox Live Beta tester, Keith has had the opportunity to shape the future of gaming. Additionally, he has also served as a former gaming forum admin, fostering communities and sharing his gaming expertise with fellow enthusiasts.