Kazachstan gaf bijna de helft niet toe aan Denemarken. Maar welke simpele doelpunten miste het team van Adiev!

Het nationale team van Kazachstan werd verslagen in een van de beslissende wedstrijden aan het einde van de kwalificatieronde voor Euro 2024. De ploeg van de Russische coach Magomed Adiev verloor van de Denen, al kreeg het net als in de thuiswedstrijd de kans punten af ​​te pakken.

Voor deze ronde had het Deense team slechts één punt voorsprong op het team uit Kazachstan. Uit de wedstrijd kon niet worden opgemaakt dat één team in de halve finales van het laatste Europese kampioenschap stond, en dat het tweede een record outsider was in de kwalificatierondes voor het EK. De gastheren hadden de bal (ongeveer 70% van de tijd) en een territoriaal voordeel, maar de ploeg van Adiev deed niet veel onder voor de Denen. Het spel had een goede intensiteit, maar toch hielden de Kazachen stand, vochten wanhopig voor elke bal en pakten hem keer op keer weg, zelfs voordat de tegenstander het doel van Shatsky bereikte. In de rust maakte de ploeg van Kasper Julmann slechts één balcontact in het strafschopgebied van de Kazachstaanse ploeg. In de achtste minuut sloegen de Scandinaviërs de eerste, onnauwkeurige tik uit.

Het Kazachse team speelde in een 5-3-1-1-formatie. Voor de Astana-aanvaller werd Aimbetov vanuit de positie van tweede aanvaller gesteund door het Aktobe-talent Samorodov, vaak vergezeld door Orazov van het Sloveense Koper. Een snelle, scherpe en technische middenvelder, maar soms ook kieskeurig. Hij had veel omzet. Niettemin zetten de spelers uit de bezoekende aanvalsgroep de Deense verdedigers flink onder druk. Samorodov kreeg een kans, Zainutdinov schoot een gevaarlijke vrije trap van 17-18 meter. Maar de ex-legerspeler presteerde slecht: hij stuurde de bal veel hoger dan het doel.

Over het algemeen had de eerste helft volgens de wedstrijd in een gelijkspel moeten eindigen. Het Kazachse team behaalde snelheden die het Russische team misschien niet had kunnen bijhouden. De Denen konden alleen spanning creëren door middel van standaarden. En ze scoorden in de 36e minuut, eveneens na een vrije trap. Eriksen voerde de opslag uit, Andersen won de lucht van Zainutdinov en Wind scoorde onder Kairov. Een heel eenvoudig en aanvallend doelpunt voor het team van Adiev!

Maar nog vervelender is het dat de ploegen met een stand van 2:0 de rust in gingen. Twee schoten op doel van de Denen – twee doelpunten. In de blessuretijd misten de vermoeide Kazachstanen nog een snelle aanval. Hoylund van Manchester United versloeg Bystrov van Akhmat en scoorde in feite het doelpunt van Skov.

Tijdens de pauze voerde Adiev een dubbele wissel door, maar het is moeilijk te begrijpen waarom hij besloot Aimbetov en Dosmagambetov van het veld te verwijderen. Misschien had de Russische coach de volgende wedstrijd met Finland in gedachten, die op 17 oktober zal plaatsvinden. Daarom besloot ik de hoofdspits en de oudste (34-jarige) speler op het veld te redden.

Hoe het ook zij, de tweede helft begon voor het Kazachstaanse nationale team net zo slecht als de eerste eindigde. En opnieuw misten de gasten een makkelijk doelpunt. Eriksen maakte zijn kenmerkende wonderpass achter Bystrov, en de antiheld van de wedstrijd verloor in een mum van tijd van Skov – hij zette een één-op-één-kans om.

De Kazachen gaven echter niet op. Al snel speelden de vervangers van Adiev. De gasten vonden hun eigen Eriksen – frisse middenvelder Tagybergen. Hij maakte een koele lange pass naar de halve flank naar Kairov, wiens voorzet werd gecompleteerd door een andere speler die van de bank kwam, Vorogovsky. De Denen schakelden vroeg uit en verloren hun concentratie.

Het nationale team van Kazachstan kreeg de kans om de intriges halverwege de helft nieuw leven in te blazen, toen Kairov het doel miste en vanuit een dodelijke positie een kopbal afleverde. Als het team van Adiev had gescoord, zouden de Denen waarschijnlijk nerveus zijn geworden, zoals in de wedstrijd in de eerste ronde in Astana, toen de gastheren de 0:2 in 3:2 veranderden. Maar al te vaak gebeuren er geen wonderen in het voetbal. Daar zijn wonderen voor. De Kazachen verloren, maar blijven desondanks in de strijd voor een rechtstreeks ticket naar het EK: groepsleiders Denemarken en Slovenië moeten nog onderling spelen.

Kwalificatiegroepstabellen voor het EK 2024

Kazachstan tijd. Het team van Adiev heeft de eerste van drie beslissende trips geboekt in de strijd om het EK

Oblyakov redde Rusland in de wedstrijd met Kenia. Het team van Karpin verloor bijna van het 109e team ter wereld

Kambechishche van het nationale team van Kazachstan! Zainutdinov draaide de rollen in de EK-selectie met twee slagen om

Team van de 12e ronde van de RPL. Prachtige Wendel en het “monster” uit het team van Karpin

Aan de langste reeks nederlagen in de RPL kwam plotseling een einde. Het team van Goncharenko werd eenvoudigweg verslagen

“Ik heb in lange tijd niet zulke spelers met een zwakke wil gezien als wij in ons team.” Wat gebeurt er in de VHL

Dzyuba en Smolov zijn geen helden van een heldere derby. De aanvallers van het voormalige nationale team maakten de wedstrijd niet eens uit

We waren aanwezig bij de wedstrijd tussen het Russische nationale team en Kenia. Het was niet zo eenvoudig om bij het spel te komen

De vloek is van kracht. Het beste team ter wereld is er niet in geslaagd de halve finales van de Rugby World Cup te bereiken

Een team met een geweldige geschiedenis mag de Formule 1 niet in. En dit is hypocrisie

Een team zonder sterren verslaat Ronaldo en Benzema in de strijd om het kampioenschap. Hoe is dit gebeurd?

“Je kunt de rechter meteen het uniform van het Russische nationale team geven.” Onverholen emoties van binnenlands rugby

“Binnenkort zal Shevchenko zich bij het team voegen.” Zal de 84e nummer één van de wereld uit Rusland zijn staatsburgerschap veranderen?

Hoe ziet het Palestijnse nationale team eruit en hoe overleeft het?

Milaan – Juventus: schandalen verscheuren het team van Allegri

Beste goedkope EA Sports FC 24-voetbalspelers voor Ultimate Team

“Rubin” – CSKA. Chalov voedde energie in het nationale team

Zijn hun baan al kwijt. 5 KHL-hockeyspelers vertrokken gedurende het seizoen zonder team

Een wonder van het team van de Russische legionair. Van de onderkant van de ranglijst naar de Europa Cup-zone – in drie maanden

Activiteit vóór het seizoen. Vijf NBA-spelers die de komende dagen van team kunnen wisselen

an accomplished IT professional with a wealth of experience in the high-tech industry. As the IT Team Lead for Validation and Embedded Software at Qualcomm, he leverages his expertise to drive innovation and ensure optimal performance. With a career spanning over 40 years in Silicon Valley startups and consulting, Henry has been at the forefront of technological advancements. From software engineering to management positions, his diverse skill set has enabled him to navigate the ever-evolving landscape of technology. Currently, as an IT Manager and Web Administrator, Henry continues to contribute his knowledge and expertise to shape the digital future.