Morata pakte bijna de overwinning van Spanje op Noorwegen! En Nederland ging verloren in het beslissende duel

Het Noorse nationale team verloor thuis van Spanje en verloor zijn kansen op een direct ticket voor Euro 2024. En de Spanjaarden verlaten samen met de Schotten de groep.

Het Noorse team moest de Spanjaarden verslaan om een ​​reële kans te behouden in de strijd om de eerste of tweede plaats. Maar het is duidelijk dat de ploeg van Luis de la Fuente zelfs in deze situatie de favoriet bleef. De gasten hadden een territoriaal voordeel en controleerden de bal ongeveer 75% van de tijd. De gastheren verdedigden met een 4-2-3-1-formatie, en die was erg strak en smal. Zelfs Haaland bleef bij de middenvelders en speelde in de verdediging zoals zijn Man City-teamgenoot Rodri. De Noren duwden de Spanjaarden naar de flanken en daar zochten ze naar een mogelijkheid om druk uit te oefenen op de tegenstander. Vooraan vertrouwde het team van Ståle Solbakken op tegenaanvallen, de individuele vaardigheid van Haaland en aanvoerder nr. 10 Odegaard.

De Noren slaagden niet altijd in hun plannen, en de flanken van de gastheren “brandden” in afleveringen. Carvajal aan de rechterkant en Fran Garcia aan de linkerkant waren zeer actief. Bovendien herwon het Spaanse team in de regel snel de bal na verliezen op de andere helft van het veld. Via Carvajal creëerden de bezoekers halverwege de helft de eerste kans en scoorden. Eursnes miste de rush van de Real-verdediger, Carvajal maakte een ingooi in het strafschopgebied, en daar sneed de ex-Krasnodar en Ural-verdediger Strandberg de bal in eigen doel. Het eigen doelpunt bleef uit, want Morata wilde zijn statistieken nog verder verbeteren en stuurde de bal bijna vanaf de doellijn het net in. Het bleek dat Alvaro buitenspel stond op het moment van de pass! En de beslissing van de scheidsrechter om het doelpunt af te gelasten werd niet eens beïnvloed door het feit dat de bal van Strandberg wegvloog. De meest merkwaardige episode: zonder Morata’s aanraking zou het Spaanse team de leiding hebben genomen.

De rechten op de video behoren toe aan National Sports Channel LLC.

Bij rust hadden de Spanjaarden zeven schoten op doel gemaakt, tegenover slechts twee van de Noren (op doel – 1:0). Haaland kreeg veertig minuten lang geen goede pass of gezicht in het strafschopgebied van De La Fuente. Toen gaf Fran Garcia’s mislukte ontruiming door het centrum hem een ​​kans, maar Erling haastte zich om te schieten en de verdediger te raken. Anders zou de spits alleen maar geprezen kunnen worden omdat hij voor het team speelde. Ook voor het geven van een gele kaart aan Le Norman.

Het moest gebeuren dat Spanje aan het begin van de tweede helft een doelpunt scoorde, dat heel lang door de VAR werd gecontroleerd vanwege mogelijk buitenspel voor Morata! Na een snelle aanval van de gasten schoot Torres in de verre hoek, maar de aanvoerder zat de bal in de weg. Toen stuurde Gavi de bal uiteindelijk het net in, en in dit geval ontweek Morata, die zich duidelijk in buitenspelpositie bevond, op de een of andere manier de bal. Blijkbaar hebben de juryleden alleen rekening gehouden met het eerste punt. Hierdoor kwamen ze tot de conclusie dat Strandberg dichter bij zijn doel was dan de Spanjaard.

Met een stand van 0:1 hoefde het team van Solbakken nog maar één ding te doen: risico’s nemen en zich openstellen. Het niet al te scherpe spel van de Noren na rust werd opgefleurd door wissels. De krachtige Sørloth en de lichte, scherpe Musa gingen naar de flanken; de 20-jarige Manchester City-vleugelspeler Bobb, die zich waarschijnlijk zijn eerste optreden in de basisopstelling van het nationale team waarschijnlijk niet met plezier zal herinneren, vertrok. De gastheren wisten enige druk uit te oefenen op het doel van de Spaanse ploeg. Maar Haaland verveelde zich nog steeds zonder de bal. Vervolgens voerden de Noren een gedwongen wissel door: Strandberg kon de wedstrijd niet uitspelen.

In de tweede helft maakte Haaland zijn eerste balcontact in het strafschopgebied van de tegenstander in de 84e minuut, toen hij een voorzet probeerde af te maken met een laag schot in de uitlijning. Ja, het sloeg nogal zwak aan. En de meest opvallende episode vond uiteindelijk plaats met de deelname van dezelfde Morata: Alvaro rende één op één weg, gooide de doelman omver, maar miste het doel. De verdediger werkte de bal van de lijn. Toen bleek dat Morata opnieuw buitenspel stond. In open voetbal raakten de teams het doel slechts drie keer in 53 minuten, inclusief blessuretijd (2:1 in het voordeel van de gastheren), maar het Spaanse team speelde om te winnen.

Kwalificatiegroepstabellen voor het EK 2024

Noorwegen – Spanje. Haaland neemt afscheid van de Euro 2024-droom

“Hij heeft iets te doen.” Harden ging opnieuw staken, ging naar Houston en traint niet

Er was geen sensatie. Student Tutberidze pakte alsnog een tweede overwinning in de Grand Prix

Russische tennissers verloren twee finales op één dag. Maar ze zullen krachtig stijgen op de ATP-ranglijst

Het probleem van Tampa is niet alleen de blessure van Vasilevskiy. De club heeft zijn unieke karakter verloren

De kwartfinales van de Rugby World Cup beginnen. Wie is de favoriet in de beslissende gevechten?

Kazachstan tijd. Het team van Adiev heeft de eerste van drie beslissende trips geboekt in de strijd om het EK

15e titel als koppel! De 39-jarige Zvonareva pakte een belangrijke trofee en zal spelen op het eindtoernooi

Magisch seizoen van Alina Korneeva. Na twee Slams pakte de Russische vrouw de Junior Finale

Jonge jongens – Man City. Nederland vertraagt ​​niet

Het talent van Charlotte is gek geworden. Ging via LeBron, LaMelo en vroeg publiekelijk om een ​​ruil

Heet einde in de EK-kwalificatiewedstrijd! Nederland overtrof de tegenstander met een doelpunt in de 90+3e minuut

In Spanje werd een jonge voetballer dood aangetroffen. Vier dagen lang hebben ze naar hem gezocht

Ovechkin had dit niet eens verwacht! De wedstrijd waarin Zadorov hem in de eerste ploeg ging verslaan

Griekenland – Nederland. Ronald Koeman zal verlossing vinden

Express voor EURO 2024 met notering 8.2: Kvaratskhelia en Nederland hebben opnieuw pech

De wedstrijd met Spanje is beslissend voor Haaland. Maar hij zal niet de hoofdpersoon onder de Noren zijn

RPL-clubs zijn openlijk ‘in oorlog’ met de baas van de juryleden. Mazhich verpletterde het systeem en pakte de ESC aan

Rublev legde de laatste hand aan Zverev en ging in 1/2. Hij vloekte in het Russisch, gooide met zijn racket – ze floten naar hem