Heet einde in de EK-kwalificatiewedstrijd! Nederland overtrof de tegenstander met een doelpunt in de 90+3e minuut

De nationale teams van Griekenland en Nederland speelden een belangrijke kwalificatiewedstrijd voor Euro 2024. Op basis van de resultaten garandeerde een van de teams zichzelf praktisch een reis naar Duitsland.

Voor de volgende speeldag ontwikkelde zich een relatief eenvoudige situatie in groep B. Frankrijk gaat definitief naar het EK, terwijl Ierland en Gibraltar zelfs voor de tweede plaats alle kansen hebben verloren. Slechts twee teams – Griekenland en Nederland – streden om een ​​directe plek in de groep. De Grieken hadden drie punten meer en Nederland speelde een wedstrijd minder. In feite was het onmogelijk om van de een of de ander te verliezen.

Ronald Koeman kampte in deze fase van het seizoen met grote personele problemen. De coach kon niet op meerdere spelers rekenen en zijn team had punten nodig. De eerste helft verliep in het voordeel van de gasten, die minimaal een doelpunt wisten te scoren. Maar de Grieken hebben Odysseas Vlachodimos. De doelman, die op 1 september Benfica verving bij Nottingham Forest, hield de nullen op het scorebord.

Hij is het die de 19-jarige verdediger Konstantinos Koulierakis te danken heeft. De man pakte het shirt van Virgil van Dijk en droeg bij aan de val van zijn bijna twee meter lange tegenstander in het Griekse strafschopgebied. De Spaanse scheidsrechter Alejandro Hernandez kende onmiddellijk een penalty toe, en video-assistenten bevestigden de beslissing. Maar Wout Weghorst schoot slecht en maakte van de doelman een held.

Wout Weghorst miste een penalty in de wedstrijd tegen Griekenland

De spits kent overigens een matig seizoen tot nu toe. Afgelopen zomer keerde Weghorst terug naar Duitsland – hij werd gehuurd door Hoffenheim. Hoeveel doelpunten denk je dat Wout dit seizoen heeft gescoord? Niemand. Zes wedstrijden in alle competities, 493 minuten, één assist (in de Duitse beker). Toegegeven, in september scoorde Weghorst een doelpunt in de kwalificatiewedstrijden voor Euro 2024 met Griekenland (3:0) en Ierland (2:1). En nu heb ik zo’n moment verpest.

Na rust bleven de bezoekers domineren, maar Vlachodimos wilde niet toegeven. De Griekse doelman trok een lastig schot weg van Steven Bergwijn toen hij de bal al in het doel had gezien. En hier is het noodzakelijk om Konstantinos Mavropanos te registreren, die de vreselijke “import” opmerkte. Het was zijn lelijke pass over het veld die bijna fataal werd.

De inspanningen van de Griekse doelman Odysseas Vlachodimos waren niet genoeg om te winnen

De Grieken brachten de wedstrijd halverwege de tweede helft op gelijke hoogte dankzij een wissel van Gustavo Poyet. Als we de wedstrijd als geheel beschouwen, lag het voordeel echter aan de kant van de gasten. In de 89e minuut kende de scheidsrechter voor de tweede keer een penalty toe tegen Griekenland. Hernandez was van mening dat invaller Vangelis Pavlidis een fout had gemaakt in zijn eigen strafschopgebied. Het is merkwaardig dat de scheidsrechter naar de monitor werd geroepen, maar hij veranderde zijn beslissing na de herhaling niet. Dit keer benaderde Van Dijk de bal en versloeg eenvoudig de doelman.

Als je denkt dat dit het einde is van de gebeurtenissen in de wedstrijd, dan vergis je je. Ten eerste stuurde de scheidsrechter de bezoekende coach Gustavo Poyet weg, die was te verontwaardigd. En toen durfde Hernandez de derde penalty tegen Griekenland niet te nemen, al leek het er bij herhaling op dat de Griekse voetballer de regels had overtreden. De Spanjaard rende opnieuw naar de monitor, maar wees nog steeds niet naar het “punt”. Hierdoor veranderde de stand niet meer, ondanks de inspanningen van beide ploegen.

De gasten haalden hun tegenstanders in op punten, terwijl Nederland één wedstrijd op zak heeft. De ploeg van Koeman hoeft alleen Ierland (thuis) of het zeer bescheiden Gibraltar (uit) te verslaan. In deze situatie zal Nederland definitief naar de euro gaan. Bij gelijkheid van punten wordt gekeken naar onderlinge wedstrijden, en hier ligt het voordeel aan de kant van Nederland.

Tabel met kwalificatiegroepen voor Euro 2024:

Ramos is de koning van de strijd tegen Real Madrid. Gered van een doelpunt, raakte in conflict en scoorde bijna het winnende doelpunt!

SKA verloor de superwedstrijd in de laatste minuut, Magnitogorsk verkeert in een crisis. Resultaten van de dag in de KHL

“Als een leeuw gewond is, gaat hij stilletjes weg.” Oliveira is niet langer de tegenstander van Makhachev

Het is heet zonder Carlsen. De belangrijkste strijd om tickets voor het Kandidatentoernooi 2023 is begonnen

Het is heet in de RPL! Spartak, Rostov, Loko en Zenit spelen op dezelfde dag. LIVE

Is Achmat werkelijk de meest lastige tegenstander voor Zenit? Drie teams vernietigen deze mythe

Jonge jongens – Man City. Nederland vertraagt ​​niet

Morata pakte bijna de overwinning van Spanje op Noorwegen! En Nederland ging verloren in het beslissende duel

Griekenland – Nederland. Ronald Koeman zal verlossing vinden

Express voor EURO 2024 met notering 8.2: Kvaratskhelia en Nederland hebben opnieuw pech

Aan de langste reeks nederlagen in de RPL kwam plotseling een einde. Het team van Goncharenko werd eenvoudigweg verslagen

Is er een einde gekomen aan de donkere streak van Loko? Indrukwekkende wedstrijd tegen Zenit

Filmisch einde in de MFL-finale! Broke Boys won bijna, maar één moment veranderde alles

Er is een eerste einde. Pavel Kotov won de 6e wedstrijd op rij en veroverde een nieuwe piek op de ranglijst

De historische overwinning van “Amur” en het einde van de nachtmerrie van “Kunlun”. Resultaten van de dag in de KHL

Het einde van de recordreeks van Spartak, Fedorov wil geen EU-sancties. KHL-daguitslagen

Wendel bracht Zenit met een fenomenaal doelpunt naar de tweede plaats in de RPL. Samara’s plan mislukte

Geweldig doelpunt van een Wit-Rus in de NHL! De doelman begreep niet eens wat er gebeurde

Het doelpunt van Khokhlachev onmiddellijk na het schandaal, een zeldzaam geval in de Oeral-derby. Resultaten van de dag in de KHL

Top 10 evenementen op dinsdag: wachten we op het eerste doelpunt van Ovechkin en de onderlinge confrontatie tussen Engeland en Italië?

passion for creating visually stunning and responsive websites. With a remarkable career spanning over 35 years, he has established himself as a software entrepreneur, engineer, and educator. Timothy's expertise extends beyond technical realms as he also advocates for culture-based recruiting at SamaRank, recognizing the importance of diversity and inclusivity in the workforce. As a Twitter fanatic, he stays up-to-date with the latest trends and shares his insights with the online community. Recognized for his problem-solving skills, Timothy has earned awards for his innovative solutions. With a subtly charming communication style, he effortlessly connects with others, fostering collaboration and driving success.