Mbappe vernietigde de ongelukkige verdediger. En toen maakte Milan zichzelf af

PSG - Milaan - 3:0, video, doelpunten
De Italiaanse ploeg sliep letterlijk door de hoek van PSG heen.

PSG versloeg Milan in Parijs en heeft nu zes punten na drie speelronden van de Champions League. De ploeg van Stefano Pioli heeft er nog twee. Mbappe scoorde zijn tweede doelpunt in de groepsfase.

Milan betrad voor het eerst in de Champions League het veld zonder ook maar één Italiaan in de basis. Zelfs PSG had meer vertegenwoordigers van dit land in de basis: ex-Rossoneri-doelman Donnarumma speelde tegen zijn voormalige ploeg. Het is merkwaardig dat Maignan, afgestudeerd aan de Parijse club, tegelijkertijd in het doel van Milaan stond. Dat is de ironie van het moderne voetbal.

In de eerste rust of zelfs een halfuur speelde de ploeg van Pioli beter. Druk vanuit Milaan maakte het voor PSG moeilijk om de helft van het veld van de tegenstander te betreden; de gastheren konden de vrije ruimte die verscheen slecht gebruiken. De ploeg van Luis Enrique was inferieur in het midden van het veld en de Rossoneri waren effectiever in situaties waarin de bal werd overgedragen. De aanvallende spelers van PSG misten snelheid en de communicatie tussen hen was verbroken. Over het algemeen had Milan heel goed als eerste kunnen scoren als ze aan hun aanvallen hadden gedacht.

De eerste klap voor de Parijzenaars kwam pas halverwege de eerste helft van Mbappé – hij rekte Maignan uit en schoot niet erg hard van buiten het strafschopgebied. Voordien was Kilian onschadelijk. Mbappé deed na een halfuur zijn tweede poging tot scoren en met hetzelfde resultaat. Maar omdat ze moe waren geworden, begonnen de spelers van Milan in sommige afleveringen te laat te komen, dus in de 32e minuut kreeg Kylian een derde kans en opende de score, waarbij hij de bal voor het eerst ontmoette in het strafschopgebied van Milaan. De aanvaller loste de episode natuurlijk op briljante wijze op door de ongelukkige Tomori te vernietigen, die aanvankelijk weinig kans had in dit duel. Maar het doelpunt werd ook grotendeels gemaakt door de 17-jarige Zaïre-Emery, die de bal droeg en doorgaf naar Mbappe, ondanks dat Reynders aan zijn schouders hing. PSG won de eerste helft en corrigeerde de statistieken van schoten bij de pauze – 6:3 (op doel – 2:0, vanuit het strafschopgebied – 2:1).

De rechten op de video behoren toe aan National Sports Channel LLC.

Voor de tweede helft stuurde Pioli het Italiaanse Calabrië op de rechterflank van de verdediging om de ongebreidelde Mbappé in bedwang te houden. Maar toen begon Milan door anderen verscheurd te worden. Dembele scoorde een snel doelpunt vanaf de rechterflank in een aflevering die begon met een inworp… voor de gasten! De gastheren hadden simpelweg de pech dat het duel tussen Ugarte en Musa te zwaar bleek te zijn, waardoor het doelpunt na videoreview werd afgelast. Maar in de 53e minuut werd de stand toch 2:0. De verdediging van Milan verloor de concentratie op de hoek van de tegenstander en PSG speelde al snel een vast stuk: Dembele schoot, Kolo Muani rondde af. Heel simpel en beledigend voor de Rossoneri.

Milan had na rust meer gaten, en PSG had met zijn snelle aanvallende trio Mbappé – Dembele – Kolo Muani precies dat nodig. Volgens de wedstrijd waren de Parijzenaars dichter bij het derde doelpunt dan de Rossoneri bij het eerste doelpunt. Pas na een uur van de wedstrijd raakte de ploeg van Pioli voor het eerst het doel, maar in die aflevering liet Pulisic Donnarumma niet schrikken. Waarschijnlijk was de doelman van de Franse kampioen banger toen hij bijna een doelpunt scoorde en het hek uit rende om de verdedigers te steunen tijdens een lange pass van de Milanezen.

PSG maakte hun overwinning alsnog groot. Uiteindelijk werd er nog een doelpunt georganiseerd door Zaïre-Emery, die die avond briljant speelde: zijn assist werd gescoord door invaller Lee Kang-in.

Een paar minuten eerder zou Mbappé de dubbel scoren, maar Maignan ontnam de aanvaller een doelpunt door de bal tegen de paal te slaan. In totaal keek Kylian in de wedstrijd met Milan negen keer naar de bal in het strafschopgebied van de tegenstander, en vier van zijn vijf schoten waren op doel. Bovendien heeft de aanvaller twee aanvallende passes en drie succesvolle dribbels van de zeven. Goed spel voor Mbappé.

Groepsfasetafels van de Champions League.

Galatasaray vernietigde Bayern de hele helft. Maar toen raakte Kane opgewonden

Deze 7 teams verlieten de Champions League-groep na een zware mislukking. Milan zou hun voorbeeld moeten volgen

‘Hij is twaalf jaar oud? Hij is walgelijk! Een NHL-scheidsrechter vernietigde een speler met een krachtige kracht en stuurde hem vervolgens van het…

Provocatie van Zadorov! Raakte een liggende Malkin en weigerde toen te vechten

Wat een debuut in de NHL! Voronkov kreeg ruzie met een stoere kerel en scoorde toen het eerste punt in de competitie

Datsik viel met zijn gezicht naar beneden op de grond! Een enorme Wit-Russische vernietigde Rode Tarzan

Het zeldzaamste Russische doelpunt van Anaheim! De 19-jarige recordbrekende verdediger begon zijn lange reis naar de NHL

Welke transfers zijn er in Ak Bars? Ze wachten op een verdediger en zoeken naar een ruil voor een spits

Het meesterwerk van de verdediger hielp de KHL-leider te verslaan! “Sibir” boos op plotselinge moeilijkheden?

Ovechkin’s vurige hit! De duurste NHL-verdediger werd geraakt door de ijsbaan “Russische Machine”.

PSG – Straatsburg. Mbappé heeft de moed teruggegeven

PSG – Milaan. Mbappe maakt je zorgen

Frankrijk – Schotland. Griezmann en Kolo Mouani gaan Mbappé helpen

Express voor de Champions League met een notering van 20,8: Mbappé zal Olivier Giroud van streek maken

Het briljante doelpunt van Mbappé in de bovenhoek bracht het team naar het EK! De Franse statistieken zijn perfect

“Al-Ittihad” – “Al-Quwa”. Benzema is zichzelf niet

Real Sociedad-Mallorca. Het is tijd voor Zakharyan om zichzelf bekend te maken

Erika Andreeva redde zichzelf van 10 matchpunten na het stuur, maar het was zonde om te verliezen van de Française

Heeft Zenit zichzelf op orde gebracht? Wat we hebben geleerd van de match met MBA

De carrière van de topItaliaan stortte in na de finale van Euro 2020. Hij weigerde Zenit en verloor zichzelf

Meet Owen Cox, a passionate gamer with a rich history in the world of gaming. From owning nearly every console since the Atari 2600 to indulging in gaming for over two decades, Owen's love for gaming knows no bounds. With experience in gaming retail, he has had the opportunity to immerse himself in the vibrant gaming community and share his expertise with fellow enthusiasts. Additionally, Owen has worked at Deloitte USI, honing his professional skills in a dynamic environment. Currently, as an Inventory Specialist at Best Buy, he continues to contribute to the ever-evolving landscape of technology and gaming.